Hulp nodig bij veranderen van een gemeentelijke organisatie? Wij wel!

Geschreven door Harrie Kuijpers op 23-01-2021

Afgelopen week zat ik met een aantal collega-adviseurs van een organisatieonderdeel van een gemeente bij elkaar om te kijken hoe we de inclusieve arbeidsmarkt dichterbij konden brengen. Iedere adviseur had wel een of 2 opdrachten in die organisatie die daar in meer of mindere mate aan bij zouden kunnen dragen.
In de uitwisseling over die verschillende opdrachten kregen we inzicht in ieders bijdrage maar ook beseften we ons dat we nog erg gefragmenteerd bezig waren aan de hand van de vragen: wat is de kern van jouw opdracht en waar zie je verbinding met de andere opdrachten. Oftewel het was in de woorden van Brechtje Kessener en Leike van Os nog niet MEER dan de som der delen en in de woorden van Jaap Boonstra was het nog geen samenSPEL.


Op basis van die beelden gaan we nu eerst terug naar de bedoeling, kijken we naar de organisatie als een systeem en zoeken we heel concreet en gedoseerd verder hoe we het samenspel een impuls kunnen geven zodat we effect zien op de ingezette verandering. Daarbij houden we de uitspraak van Hans Vermaak in gedachten: “Geïsoleerde inspanningen brengen namelijk weinig beweging in hardnekkige vraagstukken. Integrale benaderingen doen het niet veel beter omdat ze hun energie te dun spreiden over een veelheid van acties.”.

Ook het kijkglas van Boonstra gaat daar zeker bij helpen. Boonstra helpt daar graag bij door digitale beschikbaarheid van syllabus en boek met videocolleges, cases, presentaties, videoclips, filmsuggesties en studievragen. Ook bezig met het veranderingen binnen maatschappelijke organisaties en nieuwsgierig geworden naar de hulpbox van Boonstra? Boonstra geeft gratis toegang tot de website http://www.veranderenalssamenspel.nl/.
Je klikt op inloggen, daarna op registeren. Je vult een zelfgekozen gebruikersnaam (alleen kleine letters), je emailadres en de registratiecode JB-12345 in.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht geplaatst.

Reageer

Naam:
E-mailadres:
Hoeveel minuten in een uur?
Bericht:

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Bel +31 6 20 88 63 45