High Performance Organisatie bij de Overheid

Geschreven door Harrie Kuijpers op 28-09-2020

Het artikel “Accomplishing a High-Performance Government Organization through Leadership: Commitment in Partnership with Human Resources Management and Development” van Adatsi, Yamamoto en Lloyd in International management Review (IMR) inspireerde me om de bevindingen van dit kwalitatieve onderzoek te leggen naast de wens van het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP) om een volgende stap in de ontwikkeling te zetten.

In het onderzoek wordt geconcludeerd dat er een sterke cultuur nodig is, alsmede verbinding van strategie en doelen met productie en operatie en tot slot heldere meetpunten om high performance resultaten inzichtelijk te krijgen.

Ik haal, met de wens van KOOP in het achterhoofd, uit het onderzoek dat medewerkersbetrokkenheid noodzakelijk is om hoge prestaties te leveren. Waarbij het voor de medewerkers mogelijk moet zijn om het eigen team te managen en de werkprocessen aan te passen en te verbeteren. Dit zou gevolgd moeten worden door directe en duidelijke feed back en niet de eenmalige feed back in de bij de overheid gebruikelijke jaarcyclus.
Het geven van duidelijke feed back (incl. ontwikkelmogelijkheden en beloning) is in een overheidsomgeving lastig omdat er veel belangen zijn en dat kan de prestatie-indicatoren voor medewerkers diffuus maken.
Daarin speelt leiderschap een grote rol. Als dit leiderschap, incl. het kanaliseren van de verschillende belangen, niet helder is, is het voor de high performance medewerker onmogelijk om eigenaarschap te tonen, betrokken te zijn.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht geplaatst.

Reageer

Naam:
E-mailadres:
Hoeveel minuten in een uur?
Bericht:

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Bel +31 6 20 88 63 45